>Instagram Facebook 0

Bananpannkakor RECEPT (den ätliga versionen)

Hejsan allihopa! Idag tänkte jag dela med mig utav ett pannkaks-recept, lagom att laga när man kommit hem efter en lång dag i skolan. Jag har själv börjat göra dessa pannkakorna väldigt ofta, särskilt efter skolan eller träningen då de är suuuuper lätta att tillaga och alla ingredienser har man oftast hemma. Men -det bästa med dessa godingar är, att de är nyttiga! (Nyttigare än vanliga pannkakor iaf..;) 
Många av er har säkert hört om bananpankakor, och kanske brukar göra dom själva, då ska ni få några små tips av mig om vad man kan ha i såna pannkakor, utöver äggen och bananen, för att få dom att smaka mer som faktiska pannkakor!;-) 

Sally's bananpankakor

Ingredienser :
-1 banan
-2 ägg
- 1,5dl havregryn
-0,5dl mandelmjöl (majsmjöl eller glutenfri mjölmix går oxå bra)
-1tsk bakpulver
-1 nypa salt

Tillagning
Börja med att mosa bananen och blanda ihop den med äggen i en separat skål. Sedan blandar du mjölet,havregrynen, bakpulvret och saltet tillsammans i en annan stor skål.
När alla ingredienser är färdig-blandade kan ni lägga ihop innehållet av de två skålarna och sedan ta en mixer och mixa ihop äggblandningen med mjölblandningen.
När detta är klart och du fått en lagom rinnig konsistens är det bara att börja steka pannkakorna! Jag föredrar att steka dom som plättar då de blir ganska tjocka och de kan vara svåra att vända på om de blir för stora. Jag brukar göra ungefär 5-10cm stora i kvadrat!

Ett tips på topping!

Blanda vanlig naturell kvarg med lite hallon, supergott och nyttigt!

Lycka till!Kommentera inlägget här: