>Instagram Facebook 1

3 snabba tips -fitness

Tänkte dela med mig utav tre snabba tips som jag ofta själv använder mig utav när jag vill känna mig extra nyttig och hälsosam. De två första tipsen är i alla fall hälsosamma haha, det trejde däremot...nja det kan man diskutera ;-)
Hursomhelst, Tip no 1: Bär med kvarg.
 
Kvarg har ju som många vet en mängd goda egenskaper, bl.a den stora mängden protein. Men, är du som jag -och inte ritigt gillar att äta kvarg rakt upp och ned, passar detta tipset perfekt för dig!
 
Denna skålen innehåller:
-naturell kvarg (INTE smaksatt, som har mängder med socker!)
-hallon
-en krossad müslikaka
 Detta är ett riktigt bra mellanmål efter skolan eller träningen, när man behöver fylla på med energi. Känner man för att skippa de extra kalorierna från müslikakan går det också bra, men jag föredrar att ha med den så man får lite sötma, annars kan det bli lite surt.
 
 
Tip no. 2 Is-tea med citron.
 
Detta är något som jag absolut älskar att göra på sommaren! Perfekt när det är varmt och man behöver få i sig vätska, och det är dessutom super lätt!
 
 
 Detta is-téet innehåller:
-1 grön tepåse
-en halv pressad citron
-lite is
-1 tsk honung eller 1 msk fläder/citrus saft (vad du gillar bäst, dessa är två exempel som funkar bra med grönt te)
(-alt. om man är blogg-skadad som jag och vill ta fina bilder kan man även doppa toppen av glaset i vatten innan man häller i téet och sedan doppa glaset i lite socker, detta är obviously NOT nyttigt haha, men det blir fint på bilder och smakar gott :P )
Gör så här:
Börja med att värma upp ungefär en halv dl vatten och lägg i din tepåse, låt det vattnet vila en stund så teet verkligen hinner lösas upp, och sålänge tar du fram is och kallt vatten och häller i ett glas. Nu kan du antingen hälla i lite saft som smaksättning, eller så läger du i lite honung i glaset med varmt vatten och låter det lösas upp tillsammans med teet. Sedan skär du en halv citron, pressar ner saften i glaset och voilá! Din somardrink är färdig!
 
Tip no.3 Celsius
 
 
 
Okej så detta är egentlugen väldigt oansvarigt av mig, men om man letar efter ett nyttigare alternativ till läsk eller energidricka finns det en dricka som kallas Celsius. Denna dryck känner nog dom flesta om -men för er som inte gör det, är detta mitt sista tips. Jag gillar att dricka celsius med smak av citron/lime när jag behöver en liten extra boost, coh det är ett bra alternativ till kaffe. För er som tränar är den perfekt när man behöver mer energi, och om det finns några som jag -som pendlar mycket kan jag säga att jag relativt ofta köper en celsius när jag är på väg hem och väntar på tåget. Jag blir alltid så trött av att åka tåg, men med Celsius håller jag mig definitivt vaken hela resan haha!
Men, man ska vara försiktig med Celsius också, barn bör inte dricka den då den innehåller mycket koffein, men för er trötta tonåringar -här har ni mitt sista tips!
 
 
 
Hoppas ni gillar inlägg som dessa, har ni tid får ni gärna kommentera om ni vill att jag ska göra fler.
Puss!
 
Elin:

Hej!
Jättebra tips förutom det sista... Ja Celsius marknadsför sig som den "nyttiga" sport drycken och som du säger innehåller massor av koffein men det är inte det som är direkt farligt. Grejen mer Celisius är att det innehåller på ingredienslistan "okej bra" saker men när dessa sakerna blandas med varandra så skapas det en kemisk reaktion som är direkt farlig för hjärtat osv. Rekommenderar inte att dricka det även om det på papper inte innehåller farliga ämnen. :)

Svar: Hejsan! Jag instämmer, det finns definitivt bättre saker att dricka än Celsius, och hela grejen med att drycken ska vara så nyttig stör jag mig lite på, då det inte alls stämmer. Däremot finns det en hel del drycker som är värre än Celsius, därför uppmanar jag folk att prova på Celsius -i lagom mått. Ingenting är bra i för stora mängder, celsius inkluderat. :)
Tack för din kommentar!
Salomé Elliot

Kommentera inlägget här: