>Instagram Facebook 0

Första dagen avslutad

Ligger nu i soffan som en död zombie eller världens längsta dag i skolan. Shit trodde f*n (ursäkta språket) aldrig att den skulle ta slut!! Ni vet första dagen på en ny skola brukar lärarna ta de rätt lugnt, typ gå igenom lite information och ge ut viktiga papper sen får man typ sticka efter lunch. Idag kan jag säga er -gick inte till på det viset. Vi började redan kl9 vilket är tidigt om man ska pendla och hitta rätt med bussar och tåg osv för första gången. Sedan gick allt som på rullband från och med att man stigit in genom huvudentrén. Det var smockat med folk redan 20 i nio, alla stod och trängdes och samtidigt kämpade för att inte hålla ögonkontakt med någon i längre än 2 nanosekunder. Det var ganska underhållande faktiskt -att stå och kolla på alla nervösa och delvis rädda elever som varken visste vart dom skulle stå eller titta. Och där mitt i allt kaos stod jag och undrade när vi skulle få äta lunch. 

När vi alla stått där i drygt 30 minuter tyckte väl lärarna att vi bekantat oss tillräckligt, och vi blev då insläppta i en enorm aula där man skulle sitta klassvis. Denna uppgiften var nog den mest tidskrävande av allt på hela dagen. Herregud att de ska vara så svårt, trots att aulan var enorm sprang alla omkring som vilsna höns och bara var tvungna att hitta sin "bästis" från sin förra skola för att kunna slå sig ner. (för att sitta bredvid en främling och försöka hitta nya vänner -nä de går absolut inte för sig!)
 När alla tillslut hade funnit en plats fick vi en kort presentation av rektorerna på skolan -som vi har 3 av btw, och sedan var de att resa sig upp igen. 
Ja ska inte ta hela dagen i detalj för det hade tagit allt för lång tid, men efter mötet i aulan begav vi oss upp till våra klassrum, hade en och annan rit/lärakänna varann övning, sedan var de rundvandring av skolan som gällde och sen  var det äntligen dags för lunch, halv 1. Förstår ni min längtan?!
Men kära vänner, dagen tog inte slut där! Nej, efter lunch skulle vi ut i regnet för att kolla på lite gatukonst i centrala Malmö -sen fick vi gå hem! 14.15 tog skoldagen slut, och nu ligger jag här och har sovit i 1 timme, är fortfarande helt slut. Nu är det bara att stiga upp för att göra exakt samma sak imorgon.En liten doodle jag gjorde idag
Kommentera inlägget här: